Знижка -3% при оплаті на сайті. Застосовується у кошику при виборі онлайн оплати.

Блог

Всі види гратчастого настилу: особливості, характеристики і застосування

Yukhymenko

26.11.2021

2392

Решітчастий настил, що складається з грат пористого типу є конструкцією з металу, що складається зі скріплених між собою модулів - це несучі смуги і прутки з'єднувального типу з обрамленням. На поздовжні смуги припадає все навантаження, а завдяки поперечним зв'язувальним елементам забезпечується міцне з'єднання і просторова жорсткість. Даний вид виробів вважається інноваційним і поступово займає лідируючі позиції, та повністю замінюючи стандартні варіанти. Решітчасті продукти визначаються високою міцністю і витривалістю.
Всі види решітчастого настилу: особливості, характеристики і застосування

Зміст

  • Види решітчастих настилів

Види решітчастих настилів

Існує класифікація таких конструкцій за категоріями. З урахуванням способу виготовлення: 

  • зварні - характеризуються покривним захисним конструкційним компонентом у вигляді кручених прутків, приварених до несучих смуг;
  • пресовані (преснастили) - суцільна конструкція із запресованих смуг зі сталі.


Залежно від виду решіток, які використовуються: 

  • зварні решітки типу SP - стандарт загального користування;
  • пресовані решітки типу P (RK) - також стандарт загального користування;
  • решітки, які призначені для морських платформ типу SP - виконання offshore з протиковзкими компонентами;
  • решітки для великих навантажень P (RH);
  • повні решітки P (RK).


За призначенням: 

  • сходинки із зварного настилу для сходів T SP;
  • сходинки із пресованого настилу для сходів TR.


Зварний решітчастий настил

Зварний настил з решіток пористого типу (зварний решітчастий настил, зварні решітки з металу, зварні ніздрюваті грати, настил SP зварний) - виконання решітчастого настилу в зварному виконанні. Поєднання всіх елементів такої конструкції можливе завдяки контактному зварюванню. Для цього потрібне спецобладнання - лінії автоматичного виробництва. Завдяки цьому виду настилів забезпечується висока стійкість при сильних навантаженнях до деформації і підвищена просторова жорсткість - хороша стійкість на скручування.

 

Матеріали виготовлення і терміни

При створенні зварного гратчастого настилу по DIN 24537-1 застосовують сталь чорних марок S235JR, S355JR і нержавіюча сталь марки AISI 304 / 1.4301, AISI 316Ti / 1.4571. Настил може бути без покриття, а також з цинковим покриттям, яке наноситься за допомогою гарячого оцинкування (DIN 50976, EN ISO 1461).

При створенні решітчастого настилу на зварюванні використовують спецтерміни:

  1. Несучі смуги - компоненти зі сталі листового виду, які встановлюються паралельно і складають основу настилу, а також приймають на себе все навантаження.
  2. Сполучні елементи - різні прутки, встановлені в поперечному напрямку, що слугують для з'єднання між собою несучих смуг через рівні відстані.
  3. Принцип з'єднання - це точкове зварювання.
  4. Особливості зварювання - її специфіка в точках з'єднання поздовжніх несучих смуг і поперечних сполучних прутків зварювальний апарат плавить метал за рахунок сили струму. При цьому один елемент втискається в інший, в результаті чого в точках з'єднання з'являється гомогенне з'єднання однорідного типу.


Типи зварного настилу
Зварний настил ділять на такі групи, що залежать від виду використовуваних несучих смуг:

  • з гладкими несучими смугами без зарубок - тип З;
  • з елементами протиковзання (з насічками і зубами протиковзання) - SP / S4, SP / S5, SP / S6.

Застосування зварного настилу
Зварний решітчастий настил - універсальна конструкція з підвищеною міцністю, тому широко використовується в різних сферах будівництва та промисловості. А завдяки зовнішньому вигляду такий виріб може бути використано як компонент декорації при оформленні фасадів, створенні внутрішнього інтер'єру, заміських будинків, оформленні сходів, дверей і не тільки.


Основні області застосування
Використовується такий вид настилу в:

  • промисловому і цивільному будівництві;
  • об'єктах енергопромисловості, нафтогазової і хімічної областях;
  • суднобудуванні;
  • об'єктах з постійно високою пропускною здатністю;
  • інтер'єрах, ландшафтному дизайні, екстер'єрах;
  • облаштуванні складських приміщень;
  • каналізації і водовідведенні.


Покриття підлог з решітчастого настилу на зварюванні
Зварна продукція користується великою популярністю як покриття для підлоги, тому вона є основним модулем при облаштуванні в цехах, де використовуються як елемент перехідних майданчиків і майданчиків технічного обслуговування. Настили з зварних решіток пористого типу укладають при зведенні естакад, прохідних містків, облаштуванні пішохідних доріжок. Завдяки технлогічним особливостям і експлуатаційним параметрам, решітчастий зварний настил - хороший захист персоналу від травмування на виробництві, оскільки запобігає ковзанню, що виникає від різних типів бруду на підлогових покриттях в виробничих цехах (масла, агресивні рідини, виробничі відходи, продукти нафтопереробки).

У приміщеннях з високим рівнем вологості або на майданчиках відкритого типу і пішохідних доріжках краще робити покриття для підлоги з зварного решітчастого виробу в якості ефективного захисту від обмерзання. У будівлях з великою пропускною здатністю (офіси, ТЦ і ТК, спортивні та адміністративні споруди) настил є частиною брудозахисної конструкції. Основні експлуатаційні параметри:

  • велика несуча здатність;
  • можливість пропускати світло;
  • тривалий період використання.


Перекриття з решітчастого зварного настилу
Перекриття з такого вигляду виробу застосовують як перекриття на об'єктах нафтової, нафтогазової промисловості, оскільки завдяки їх експлуатації набагато зменшується товщина, отже і маса перекриття, але при цьому такі характеристики, як міцність, жорсткість і несуча здатність зберігаються.


Огородження зі зварного настилу
Популярно і використання зварного настилу для облаштування сходів і сходових прольотів, для створення ступеней. Створені огорожі з використанням такого виду настилу знижує парусність споруди, а також гарантує при необхідності широкий огляд території, яка захищається.


Переваги зварного решітчастого настилу
Решітчасті зварні настили відрізняються такими характеристиками, як:

  • міцність;
  • низька вага;
  • світлопроникність і ін.


Завдяки цьому вони мають ряд сильних сторін в порівнянні з іншими продуктами, які належать до даної категорії. Мова йде про:

  • безпечність експлуатації;
  • стійкість до корозії;
  • екологічну чистоту;
  • вогнестійкість та пожежну безпеку;
  • можливість застосовувати на відкритих ділянках;
  • простоту установки і демонтажу;
  • легкий догляд та обслуговування.


Пресований решітчастий настил
Пресований настил, зроблений з пресованих пористих решіток є видом решітчастого настилу, створений із застосуванням методу запрессовки, тобто без застосування зварювання. Несучі смуги настилу міцно з'єднуються поперечними компонентами, запресованими в несучі смуги. Пресування проводять на спецобладнанні під великим тиском. Принцип виготовлення заснований на технології холодної запрессовки, в результаті чого в місцях з'єднання утворюється посадка з високим натягом. Завдяки спеціальному оздобленню по всьому периметру настилу він відрізняється високою жорсткістю. Це технологічне рішення гарантує підвищену міцність настилу і цілісність всіх стиків.


Матеріали виготовлення і терміни
Під час виробництва решітчастого настилу по DIN 24537-1 використовують чорну сталь таких марок: S235JR S355JR, а також нержавійку марок AISI 304 / 1.4301, AISI 316L / 1.4404 і алюміній - AlMg1 F15, AlMg3 G22. Настил може бути виготовлений без покриття та з покриттям, створеним за допомогою методів гарячого цинкування.

Для забезпечення цікавого дизайну, декоративності і пристосування до різних архітектурних рішень використовується порошкова фарба різних кольорів.

Для виробництва пресованого преснастилу використовуються особливі терміни:

  1. Несучі елементи - смуги, розташовані паралельно один одному (листи із сталі), з заздалегідь передбаченими пазами для запресовування сполучних компонентів.
  2. Сполучні елементи - смуги з листової сталі, які впресовані в пази несучих смуг.
  3. З'єднання - запресування.


Типи преснастилів
Ці вироби розділяються на такі групи, що залежать від типу використовуваних смуг:

  • з гладкою поверхнею типу P або RR, RH, RK (з гладкими несучими і сполучними елементами, насічки відсутні);
  • з протиковзкими елементами.


Застосування пресснастилу
Сфера застосування таких вироби наступна:

  1. Підлоги виробничих цехів і покриття для підлоги. Завдяки міцності і підвищеній несучій здатності пресованих настилів, їх можна використовувати на виробництвах важкої промисловості для підлоги, для влаштування підлогових покриттів. Пресовані решітчасті настили відрізняються комірчастою структурою, тому захищають персонал від травматизму, оскільки на поверхні не скупчуються масла і рідини, отже немає ризику посковзнутися. А в зв'язку з тим, що установка здійснюється без зварювання, то можливо їх використовувати на об'єктах, що належать до категорії вибухо і пожежонебезпечних без проведення спеціальних заходів з безпеки.
  2. Як перекриття, перегородки, стелажі та майданчики. У застосуванні преснастилів при спорудженні перегородок важлива їх світлопроникність. Можна їх використовувати і при зведенні багаторівневих об'єктів - такі перекриття пропускають світло, повітря, можуть виконувати роль брудозахисних покриттів. Стелажі з таких конструкцій відрізняються гарним дизайном і можуть витримати великі навантаження. Преснастили з цинковим покриттям і стійкістю до розвитку корозії широко застосовуються при будівництві морських платформ, спорудженні причалів і не тільки.


Крім цього, завдяки широкому асортименту кріплень і виробництва за технологією запресовування, можна випускати настили, конфігурація яких буде незвичною. Так мова йде про вирізи, складні форми і не тільки.

Вас можуть зацікавити
Настил пресований 66х11/20х2/394х594 ОПО стальний оцинкований 98.4661
ціна:

2 504.20 грн

У наявності

Отримати сьогодні

Купити

Порівняти

  • Ширина, мм: 594
  • Довжина, мм: 396
  • Клас навантаження: А15
  • Використовуються для
-9%
Лоток водовідвідний пластиковий Easy 2 DN100 H70 в асортименті
ціна:

357.10 грн

У наявності

Отримати сьогодні

  • Ширина, мм: 125
  • Довжина, мм: 1000
  • Гідравлічний перетин: DN100
  • Висота, мм: 70
  • Серія: Easy
  • Тип продукції: лоток стандартний
  • Матеріал лотка: пластик
  • Решітка: лоток з решіткою

поділитись:

Інші статті

Блог

Монтаж дощоприймача та його роль у системах поверхневого водовідведення

Блог

Принцип дії і влаштування установок очистки побутових стічних вод
Реєстрація

Зареєструватися як

  • Приватний покупець
  • Дилер
Поле обов'язкове для заповнення.
або
Бажаєте продовжити перегляд сайту українською мовою?